Hemgjord marsipan

Att göra sin egen marsipan är inte ett dugg svårt om man har en matberedare tillhands. Hemmagjord marsipan blir dessutom mycket fräschare än marsipan som legat och möglat i butiken i flera månader. Marsipan är i grunden mandelmassa och florsocker.

[ssba-buttons]

Ingredienser (1 portion)

200 g sötmandel
200 g strösocker
1 äggvita
1-2 msk kallt vatten
300-400 g florsocker
valfri hushållsfärg

Tillagning

Skålla och skala mandeln.

Mixa mandlarna fint med matberedaren.

Tillsätt strösocker och se till att allt mixas.

Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet.

Tillsätt florsocker i omgångar och eventuellt mer vatten.

Kör tills allt blandats väl.

Färga in med valfri hushållsfärg.

Blir mandelmassan torr under arbetets gång kan den friskas upp med lite kallt vatten.

Fler liknande recept