Knaprigt och gott tunnbröd som man kan göra i vanlig ugn. Se dock till att vara två vid utbakning/gräddning så att allt flyter på smidigt.
Hårt tunnbröd är extra gott med smör, ost och kanske en klick marmelad.
Knaprigt och gott tunnbröd som man kan göra i vanlig ugn. Se dock till att vara två vid utbakning/gräddning så att allt flyter på smidigt.
Hårt tunnbröd är extra gott med smör, ost och kanske en klick marmelad.
5 dl mjölk
2 g jäst
½ tsk salt
½ tsk hjorthornssalt
2 dl rågsikt
9-10 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till c:a 37 grader. Vispa jäst och vatten till degvätska.
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda alla torra ingredienser (spara 1-2 dl vetemjöl till utbakningen), tillsätt dem och blanda snabbt ihop med degvätskan till en lös deg.
Låt degen vila jäsa c:a 20 minuter.
Kavla ut degen supertunnt med en kruskavel och mycket mjöl.
Lägg dem på en smord plåt och sätt in i ugnen. Ta ut bröden när de fått fin färg efter 3-4 minuter.
Låt svalna på galler.