Hamburgerbröd

Att göra egna hamburgerbröd är både lätt och blir betydligt nyttigare än de man kan köpa i livsmedelsaffärer. Det smakar bättre också. Vi har även ett recept på ännu nyttigare hamburgerbröd.

Ingredienser (10 portion)

25 g jäst
25 g smör
2 ½ dl mjölk
½ tsk salt
1 tsk strösocker
7 dl vetemjöl
sesamfrön

Tillagning

Smält smör, häll på mjölken och värm allt fingervarmt.

Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite av degspadet och rör ut det med jästen.

Häll på resten av degspadet, saltet, strösockret och nästan allt vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i minst en halvtimme.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.

Dela degen i 10 delar och forma dem till runda bullar.

Häll sesamfrön på en tallrik och tryck ner varje bulle i den.

Låt jäsa på bakplåtsklädd plåt i ca 10 min.

Lägg även ett bakplåtspapper över bullarna och tryck till ordentligt med en tom plåt. Låt jäsa i 30-45 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Grädda hamburgerbröden i 7-8 minuter mitt i ugnen.

Låt svalna under bakduk.

Fler liknande recept