Saftig och enkel långpannekaka.
Gula rutor
Ingredienser (40 portion)
Botten
4 ägg
4 dl strösocker
300 g vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 ½ dl varmt vatten
Glasyr
200 g smät smör
2 ½ dl strösocker
2 äggulor
4 msk vaniljsocker
Garnering
1 ½ dl kokosflingor
Tillagning
Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 175 grader.
Botten: Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i äggsmeten. Rör om.
Tillsätt det varma vattnet under omrörning.
Grädda i ca. 15 minuter, prova med sticka.
Låt svalna.
Glasyr: Smält smöret, tillsätt socker, äggulor och vaniljsocker under omrörning.
Bred glasyren på kakan.
Strö över kokos.
Låt kakan stå kallt.
Skär i rutor.