Grov rågbulle

Det här brödreceptet ger två härligt grova rågbullar med många goda aromer. Mjölmängderna kan varieras sinsemellan beroende på hur grovt bröd man vill ha.

[ssba-buttons]

Ingredienser (2 portion)

50 g jäst
6 ½ dl fingervarmt vatten
1 msk salt
1 msk råsocker eller honung
1 dl sirap
1 msk stött kummin
½ msk stött fänkål
½ msk stött anis
1 msk finhackad pomerans
3 msk ättika
2 msk matolja
9 dl grovt rågmjöl
5 grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl

Tillagning

Lös ut jästen i lite av vattnet i en bunke.

Tillsätt resten av vattnet, alla kryddor, ättika och matolja.

Häll i mjölet och arbeta degen rejält.

Låt den jäsa övertäckt på en ljum plats i c:a 45 minuter.

Baka ut två runda bullar som läggs på plåt och får jäsa i 30 minuter.

Baka i 200 graders ugn i 45 minuter.

Fler liknande recept