
Det här brödreceptet ger två härligt grova rågbullar med många goda aromer. Mjölmängderna kan varieras sinsemellan beroende på hur grovt bröd man vill ha.
Det här brödreceptet ger två härligt grova rågbullar med många goda aromer. Mjölmängderna kan varieras sinsemellan beroende på hur grovt bröd man vill ha.
50 g jäst
6 ½ dl fingervarmt vatten
1 msk salt
1 msk råsocker eller honung
1 dl sirap
1 msk stött kummin
½ msk stött fänkål
½ msk stött anis
1 msk finhackad pomerans
3 msk ättika
2 msk matolja
9 dl grovt rågmjöl
5 grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl
Lös ut jästen i lite av vattnet i en bunke.
Tillsätt resten av vattnet, alla kryddor, ättika och matolja.
Häll i mjölet och arbeta degen rejält.
Låt den jäsa övertäckt på en ljum plats i c:a 45 minuter.
Baka ut två runda bullar som läggs på plåt och får jäsa i 30 minuter.
Baka i 200 graders ugn i 45 minuter.