Snygga hårda italienska brödpinnar. Servera med parmaskina som drinktilltugg, röt lax på midsommar eller som smakneutraliserare mellan glasen på en vinprovning. Håller flera veckor om de förvaras i en lufttät burk.
Grissini
Ingredienser (20 portion)
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
7-8 dl vetemjöl
2 tsk salt
5 msk olivolja
Tillagning
Lös upp jästen i vattnet.
Rör i hälften av vetemjölet. Blanda i saltet och olivoljan.
Rör ner resten av mjölet och blanda till en lös deg.
Låt degen jäsa i ca 20 minuter till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela degen i två delar och kavla ut med rikligt med mjöl till ½ cm tjocklek.
Pensla med vatten. Skär i 1 cm breda remsor. Skruva remsorna och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Låt jäsa i 15 minuter.
Baka i ugnen i 20-25 minuter, tills de är gyllenbruna.
Tips: Om bröden inte blir helt spröda kan man eftertorka dem i ugnen genom att stänga av värmen och öppna luckan.