Grissini

Snygga hårda italienska brödpinnar. Servera med parmaskina som drinktilltugg, röt lax på midsommar eller som smakneutraliserare mellan glasen på en vinprovning. Håller flera veckor om de förvaras i en lufttät burk.

[ssba-buttons]

Ingredienser (20 portion)

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
7-8 dl vetemjöl
2 tsk salt
5 msk olivolja

Tillagning

Lös upp jästen i vattnet.

Rör i hälften av vetemjölet. Blanda i saltet och olivoljan.

Rör ner resten av mjölet och blanda till en lös deg.

Låt degen jäsa i ca 20 minuter till dubbel storlek.

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela degen i två delar och kavla ut med rikligt med mjöl till ½ cm tjocklek.

Pensla med vatten. Skär i 1 cm breda remsor. Skruva remsorna och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Låt jäsa i 15 minuter.

Baka i ugnen i 20-25 minuter, tills de är gyllenbruna.

Tips: Om bröden inte blir helt spröda kan man eftertorka dem i ugnen genom att stänga av värmen och öppna luckan.

Fler liknande recept