
Några matskedar vetekli om dagen är bra för magen. Ett bra och gott sätt att få i sig vetkli är att ha det i eller på sitt frukostbröd. Dessa grahamsrutor är både nyttiga och goda.
Några matskedar vetekli om dagen är bra för magen. Ett bra och gott sätt att få i sig vetkli är att ha det i eller på sitt frukostbröd. Dessa grahamsrutor är både nyttiga och goda.
50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör
2 msk honung
1 tsk salt
5-6 dl grahamsmjöl
5-6 dl vetemjöl
vetekli
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm fingervarmt.
Lös jästen i degvätskan.
Tillsätt honung, salt och nästan allt mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 45 minuter.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.
Kavla ut degen till en 1 cm tjock degplatta och skär ut 20 rutor. Lägg dem på en bakplåtspappersbeklädd plåt.
Låt jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla rutorna med vatten och strö på vetekli.
Sätt in i ugnen. Sänk värmen efter 5 minuter. Grädda totalt i 10-12 minuter.
Låt svalna på galler.