Grahamsrutor med vetekli

Några matskedar vetekli om dagen är bra för magen. Ett bra och gott sätt att få i sig vetkli är att ha det i eller på sitt frukostbröd. Dessa grahamsrutor är både nyttiga och goda.

[ssba-buttons]

Ingredienser (20 portion)

50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör
2 msk honung
1 tsk salt
5-6 dl grahamsmjöl
5-6 dl vetemjöl
vetekli

Tillagning

Smula jästen i en bunke.

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm fingervarmt.

Lös jästen i degvätskan.

Tillsätt honung, salt och nästan allt mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 45 minuter.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.

Kavla ut degen till en 1 cm tjock degplatta och skär ut 20 rutor. Lägg dem på en bakplåtspappersbeklädd plåt.

Låt jäsa i 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla rutorna med vatten och strö på vetekli.

Sätt in i ugnen. Sänk värmen efter 5 minuter. Grädda totalt i 10-12 minuter.

Låt svalna på galler.

Fler liknande recept