Goda och nyttiga frukostbullar. Äter man mot förmodan inte upp alla direkt så kan man göra grahamsskorpor av det som blir över.
Grahamsbullar
Ingredienser (20 portion)
25 g jäst
2 msk smör
2 ½ dl mjölk
4 ½ dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk honung
1 tsk salt
Tillagning
Smula jästen och lägg i kanten på en bunke.
Smält smöret och häll därefter i mjölken. Värm till fingervarmt.
Lägg mjöl, honung och salt i andra delen av bunken.
Häll smörmjölken på jästen och blanda allt ordentligt och knåda. Jäs i 30 minuter.
Forma avlånga bullar och lägg på bakplåtspapper. Jäs i 45 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda grahamsbullarna i c:a 10 minuter.
Pensla med kallat vatten och låt svalna på galler.