
Smakrikt, billigt och lättbakat grahamsbröd.
6 dl+1 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
25 g jäst
1 ½ tsk salt
5 dl kallt vatten
1 msk sirap
1 msk olivolja
1 msk fänkål
Smula jästen i en bunke. Lös den i vattnet.
Mortla fänkålen och tillsätt tillsammans med honung, salt, sirap och olivolja.
Tillsätt allt grahamsmjöl och 5 dl vetemjöl. Arbeta med elvispens degkrokar eller hushållsassisten i 5 minuter. Strö över 1 dl vetemjöl och låt jäsa i 1 1/2 timme.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den ordentligt. Forma till två limpor.
Låt jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda i nederdelen av ugnen i 20-25 minuter sänk värmen till 225 grader efter 10 minuter. Vädra efter 15 minuter.
Låt svalna på bakgaller.