Luftig och god glutenfri sockerkaka. Kan även användas som glutenfri tårtbotten.
Glutenfri sockerkaka
Ingredienser (8 portion)
3 dl Finax GF Mjölmix
50 g smör
1 dl kallt vatten
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk finrivet citronskal
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och mjöla (med glutenfri mjölmix) en sockerkaksform som rymmer 1 ½ liter.
Smält smöret och tillsätt vattnet. Koka upp.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Tillsätt finrivet citronskal.
Blanda ner mjölmix, vaniljsocker och bakpulver.
Häll sist ner smörvattnet och rör varsamt samman till en slät smet.
Häll smeten i sockerkaksformen och skaka så det blir jämnt.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i c:a 30 minuter.
Prova med en provsticka som ska vara torr om kakan är färdiggräddad.
Låt den nygräddade kakan svalna en kort stund i bakformen innan den stjälpes upp på ett bakgaller för att kallna.