Glutenfri kladdkaka

Enkel och god tårta utan gluten. Vill man även att den ska vara laktosfri kan man använda mjölkfritt margarin istället för smör.

Ingredienser (10 portion)

100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl sojamjöl
4 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och strösocker poröst med en elvisp.

Blanda sojamjöl, kakaopulver och vaniljsocker i ett separat kärl.

Vänd ner mjölblandning och smöret i smeten.

Häll smeten i en form som är 24 cm i diameter. Vill man smörja och "bröa" formen kan man använda kokosflingor eller glutenfritt ströbröd/skorpmjöl.

Sätt in i ugnen och grädda i ca 15-17 minuter.

Låt kakan svalna en stund, och servera sedan med lättvispad grädde.

Fler liknande recept