Enkel och god tårta utan gluten. Vill man även att den ska vara laktosfri kan man använda mjölkfritt margarin istället för smör.
Glutenfri kladdkaka
Ingredienser (10 portion)
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl sojamjöl
4 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och strösocker poröst med en elvisp.
Blanda sojamjöl, kakaopulver och vaniljsocker i ett separat kärl.
Vänd ner mjölblandning och smöret i smeten.
Häll smeten i en form som är 24 cm i diameter. Vill man smörja och "bröa" formen kan man använda kokosflingor eller glutenfritt ströbröd/skorpmjöl.
Sätt in i ugnen och grädda i ca 15-17 minuter.
Låt kakan svalna en stund, och servera sedan med lättvispad grädde.