
Enkel och god tårta utan gluten. Vill man även att den ska vara laktosfri kan man använda mjölkfritt margarin istället för smör.
Enkel och god tårta utan gluten. Vill man även att den ska vara laktosfri kan man använda mjölkfritt margarin istället för smör.
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl sojamjöl
4 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och strösocker poröst med en elvisp.
Blanda sojamjöl, kakaopulver och vaniljsocker i ett separat kärl.
Vänd ner mjölblandning och smöret i smeten.
Häll smeten i en form som är 24 cm i diameter. Vill man smörja och "bröa" formen kan man använda kokosflingor eller glutenfritt ströbröd/skorpmjöl.
Sätt in i ugnen och grädda i ca 15-17 minuter.
Låt kakan svalna en stund, och servera sedan med lättvispad grädde.