
Saftigt bröd med förhållandevis lågt glykemiskt index. Detta yoghurtbröd är lämpligt att äta till frukost efter att man gått igenom fas 1, alltså efter de inledande 4 veckorna.
Saftigt bröd med förhållandevis lågt glykemiskt index. Detta yoghurtbröd är lämpligt att äta till frukost efter att man gått igenom fas 1, alltså efter de inledande 4 veckorna.
3 dl dinkelsikt
2 dl grovt rågmjöl
1 dl sojamjöl
½ dl linfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 tsk bikarbonat
½ msk havssalt
2 dl blandade nötter (mandel, hasselnötter, valnötter, cashewnötter, paranötter)
5 torkade aprikoser skurna i bitar
4 dl yoghurt naturell
2 tsk vitvinsvinäger
Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om det är varmluft).
Smörj en avlång form, bröa med sesamfrön.
Dela alla nötter och aprikoserna i mindre bitar.
Rör ihop alla ingredienser i en skål. Lägg över i formen. Strö eventuellt ut frön på toppen av bröden och jämna till med en kniv.
Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter.