En smäktade god chokladfudgetårta med mörk choklad och en skvätt Baileys.
Fudgetårta
Ingredienser (10 portion)
Botten
150 g smör
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk Baileys
1 ½ dl manitoba cream
½ dl kakaopulver
1 tsk bakpulver
Chokladfudge
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
75 g smör
Till servering
1 msk kakaopulver
vispad grädde
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop ägg och sockersorterna.
Sikta i mjöl, kakaopulver och bakpulver.
Rör i det smälta smöret och Baileys.
Häll smeten formen.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.
Blanda vispgrädde, strösocker, sirap och mörk choklad i en kastrull.
Låt koka under omrörning 10-15 minuter till en tjock och blank smet.
Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
Pudra över kakao och servera med vispad grädde.