Frukttartelette

Fransk bakelsepaj som man gör med säsongens frukter.

Ingredienser (12 portion)

Pajdeg
6 dl vetemjöl
250 g smör
3 msk kallt vatten
2 tsk strösocker
Fyllning
250 g philadelphiaost
½ dl florsocker
2 tsk pressad citronsaft
äppelgelé
Frukt
jordgubbar
kiwi
mandarin
hallon
smultron
vindruvor

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela smöret i mindre bitar och blanda det med mjöl, vatten och strösocker till en deg.

Kavla ut degen och ta ut 12 rundlar med ett mått med c:a 7 cm i diameter.

Klä tarteletteformar med degrundlarna, gör små hål med en gaffel i bottnen och låt dem stå i kylen 10 minuter.

Täck varje skal med bakplåtspapper och fyll dem med ris eller torkade gula ärtor.

Grädda dem 10 minuter.

Ta bort papper och ris- eller ärtfyllning och grädda ytterligare 5–7 minuter.

Låt dem kallna helt innan du fyller dem.

Vispa ihop philadelphiaost, florsocker och citronsaft.

Lägg blandningen i formarna.

Lägg på valfri skivad frukt.

Värm äppelgelé tills den smält och pensla den rikligt över frukten.

Fler liknande recept