Fransk bakelsepaj som man gör med säsongens frukter.
Frukttartelette
Ingredienser (12 portion)
Pajdeg
6 dl vetemjöl
250 g smör
3 msk kallt vatten
2 tsk strösocker
Fyllning
250 g philadelphiaost
½ dl florsocker
2 tsk pressad citronsaft
äppelgelé
Frukt
jordgubbar
kiwi
mandarin
hallon
smultron
vindruvor
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela smöret i mindre bitar och blanda det med mjöl, vatten och strösocker till en deg.
Kavla ut degen och ta ut 12 rundlar med ett mått med c:a 7 cm i diameter.
Klä tarteletteformar med degrundlarna, gör små hål med en gaffel i bottnen och låt dem stå i kylen 10 minuter.
Täck varje skal med bakplåtspapper och fyll dem med ris eller torkade gula ärtor.
Grädda dem 10 minuter.
Ta bort papper och ris- eller ärtfyllning och grädda ytterligare 5–7 minuter.
Låt dem kallna helt innan du fyller dem.
Vispa ihop philadelphiaost, florsocker och citronsaft.
Lägg blandningen i formarna.
Lägg på valfri skivad frukt.
Värm äppelgelé tills den smält och pensla den rikligt över frukten.