En fräsch och förhållandevis nyttig paj. Använd de söta frukter och bär som det är säsong på.
Fruktpaj
Ingredienser (8 portion)
Pajdeg
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggvita
Citronkräm
1 äggula
1 msk maizenamjöl
2 msk strösocker
2 ½ dl mellangrädde
½ citron
Garnering
jordgubbar
kiwi
blåbär
ljus gelé
Tillagning
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylen c:a 30 minuter.
Citronkrämen: Blanda äggula, maizena, strösocker och grädde i en kastrull.
Värm upp under omrörning och sjud tills krämen tjocknar.
Låt den svalna och smaksätt med rivet citronskal och pressad citronsaft.
Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck ut degen i en normalstor pajform med låg kant.
Nagga degen och grädda i mitten av ugnen c:a 15 minuter. Låt svalna.
Bred ut den kalla citronkrämen i pajskalet.
Lägg på skivad frukt.
Smält gelén och pensla över frukten.