Fruktpaj

En fräsch och förhållandevis nyttig paj. Använd de söta frukter och bär som det är säsong på.

[ssba-buttons]

Ingredienser (8 portion)

Pajdeg
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggvita
Citronkräm
1 äggula
1 msk maizenamjöl
2 msk strösocker
2 ½ dl mellangrädde
½ citron
Garnering
jordgubbar
kiwi
blåbär
ljus gelé

Tillagning

Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylen c:a 30 minuter.

Citronkrämen: Blanda äggula, maizena, strösocker och grädde i en kastrull.

Värm upp under omrörning och sjud tills krämen tjocknar.

Låt den svalna och smaksätt med rivet citronskal och pressad citronsaft.

Sätt ugnen på 225 grader.

Tryck ut degen i en normalstor pajform med låg kant.

Nagga degen och grädda i mitten av ugnen c:a 15 minuter. Låt svalna.

Bred ut den kalla citronkrämen i pajskalet.

Lägg på skivad frukt.

Smält gelén och pensla över frukten.

Fler liknande recept