
En fräsch och förhållandevis nyttig paj. Använd de söta frukter och bär som det är säsong på.
En fräsch och förhållandevis nyttig paj. Använd de söta frukter och bär som det är säsong på.
Pajdeg
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggvita
Citronkräm
1 äggula
1 msk maizenamjöl
2 msk strösocker
2 ½ dl mellangrädde
½ citron
Garnering
jordgubbar
kiwi
blåbär
ljus gelé
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylen c:a 30 minuter.
Citronkrämen: Blanda äggula, maizena, strösocker och grädde i en kastrull.
Värm upp under omrörning och sjud tills krämen tjocknar.
Låt den svalna och smaksätt med rivet citronskal och pressad citronsaft.
Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck ut degen i en normalstor pajform med låg kant.
Nagga degen och grädda i mitten av ugnen c:a 15 minuter. Låt svalna.
Bred ut den kalla citronkrämen i pajskalet.
Lägg på skivad frukt.
Smält gelén och pensla över frukten.