Frukostmuffins LCHF

Mättande muffins med bacon som är perfekta om man följer en lågkolhydrats, som t.ex LCHF. Blir det några muffins över kan de förvaras i kylen minst 2 dygn.

Ingredienser (10 portion)

1 paket bacon
5 ägg
1 dl vispgrädde
1 ½ dl riven ost
1 msk gräslök
1 tsk bakpulver
salt
nymald peppar

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om man har varmluft).

Stek baconet och skär/klipp i mindre bitar.

Vispa snabbt ihop vispgrädde och ägg.

Tillsätt bacon, gräslök, ost, bakpulver, salt och peppar.

Häll upp smeten i 10 formar placerade i en muffinsplåt.

Grädde mitt i ugnen i ca 20 minuter.

You May Also Like

1.Mauo

Hur mycket salt och peppar?
2.Lill Kocken

Krydda efter eget tycke :)
3.Jonas

Åt tre stycken till lunch idag. Smakade bra. Enkla att äta. Hade dem i kylen fram till lunch, så de var kalla. Blir fler gånger det här. Det enda jag missade var muffinsplåt, som jag inte har. Fick ha tre muffinspapper för att de inte skulle välta över innan de skulle in i ugnen.
4.Lill kocken

Jättegoda! Älskar dom verkligen :)Man blir mätt av dom


* = Obligatoriskt fält