Vill man baka färskt bröd på morgonen så behöver man bara förbereda lite kvällen innan.
Frukostbullar
Ingredienser (10 portion)
25 g jäst
3 dl kallt vatten
2 dl mjölk
1 msk honung
1 tsk salt
10-11 dl vetemjöl
1 dl durumvetemjöl
Tillagning
Dag 1: Rör ut jästen i vattnet och mjölken.
Häll i salt och honung och sist mjölet (men spara 1 dl vetemjöl till utbakningen).
Blanda ihop till en deg i en stor bunke med en träslev.
Pudra över lite mjöl och ställ sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med en plastfolie.
Dag 2: Häll upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt.
Dela upp degen i 10 bitar och forma runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda bullarna i 12-15 minuter.