
Vill man baka färskt bröd på morgonen så behöver man bara förbereda lite kvällen innan.
Vill man baka färskt bröd på morgonen så behöver man bara förbereda lite kvällen innan.
25 g jäst
3 dl kallt vatten
2 dl mjölk
1 msk honung
1 tsk salt
10-11 dl vetemjöl
1 dl durumvetemjöl
Dag 1: Rör ut jästen i vattnet och mjölken.
Häll i salt och honung och sist mjölet (men spara 1 dl vetemjöl till utbakningen).
Blanda ihop till en deg i en stor bunke med en träslev.
Pudra över lite mjöl och ställ sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med en plastfolie.
Dag 2: Häll upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt.
Dela upp degen i 10 bitar och forma runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda bullarna i 12-15 minuter.