
Goda, nyttig och lättbakade bullar med härlig rågsmak. Perfekta att frysa in.
50 g jäst
1 msk olivolja
1 msk honung
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
6 dl rågsikt
6-7 dl vetemjöl
½ grovt rågmjöl
Smula jästen i degbunken.
Tillsätt honung och olivolja.
Häll över det ljumma vattnet och vispa tills allt löst sig.
Tillsätt salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Arbeta upp degen på mjölat bakbord.
Dela upp degen i 20 delar. Rulla runda bullar och platta ut dem.
Lägg dem på en smord plåt. Pudra över grovt rågmjöl.
Låt bullarna jäsa under duk ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda dem mitt i ugnen ca 7 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare 7 min.
Låt svalna på galler under bakduk.