En snabblagad och billig tårta med lyxig känsla och kraftig chokladsmak. Gjord på ingredienser som de flesta har hemma.
Fransk chokladtårta
Ingredienser (12 portion)
175 g smör
200 g mörk blockchoklad delad i bitar
2 dl strösocker
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Separera äggulor och äggvitor.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta bort kastrullen från värmen, lägg i chokladen och låt den smälta i smöret.
Tillsätt socker, mjöl och äggulor och rör om kraftigt.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner dem försiktigt i smeten.
Smörj och bröa en tårtform med löstagbar kant. Häll i smeten.
Grädda tårtan i nederdelen av ugnen 20-25 minuter.
Låt tårtan svalna. Dekorera gärna med spritsad vispgrädde.