Fransk chokladtårta

En snabblagad och billig tårta med lyxig känsla och kraftig chokladsmak. Gjord på ingredienser som de flesta har hemma.

Ingredienser (12 portion)

175 g smör
200 g mörk blockchoklad delad i bitar
2 dl strösocker
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Separera äggulor och äggvitor.

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta bort kastrullen från värmen, lägg i chokladen och låt den smälta i smöret.

Tillsätt socker, mjöl och äggulor och rör om kraftigt.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner dem försiktigt i smeten.

Smörj och bröa en tårtform med löstagbar kant. Häll i smeten.

Grädda tårtan i nederdelen av ugnen 20-25 minuter.

Låt tårtan svalna. Dekorera gärna med spritsad vispgrädde.

Fler liknande recept