Härliga frasiga frallor av danskt/skånskt snitt.
Det finns en utmärkt instruktionsvideo för den som är osäker på hur rundrivning går till.
Härliga frasiga frallor av danskt/skånskt snitt.
Det finns en utmärkt instruktionsvideo för den som är osäker på hur rundrivning går till.
Fördeg
12 g jäst
200 g kallt vatten
300 g vetemjöl special
5 g salt
Huvuddeg
30 g jäst
500 g kallt vatten
750 g vetemjöl special
1 äggula
10 g honung
30 g smör
10 g havssalt
Dag 1: Blanda alla ingredienserna till fördegen i en skål, täck med plastfolie och låt jäsa i kylen i ett dygn.
Dag 2: Lös upp jästen i vattnet i degbunken.
Tillsätt fördegen och alla ingredienserna utom saltet.
Kör i maskin på låg hastighet 10 min. Blanda nu i saltet och kör 10 min till på högre hastighet.
Lägg degen i ett inoljat kärl och täck med lock eller plastfolie. Jäs i minst en timme. Stöt samman degen efter 30 minuter.
Häll ut degen på lätt mjölat bakbord och rundriv till 20 bullar, och lägg dem på en plåt.
Spraya bullarna lätt med vatten med en blomspruta.
Lägg över en lätt fuktad tunn bakduk och jäs c:a 45 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader med en lågpanna längst ner.
Häll lite vatten i långpannan samtidigt som bullarna sätts in. Sänk värmen till 225 grader.
Grädda 20-25 minuter tills bröden fått fin färg och känns hårda på ytan.
Spraya in vatten ett par gånger under gräddningen.
Ta ut bullarna och spraya dem med vatten. Låt svalna lite på bakgaller innan servering.
Godast färska, men det går även bra att frysa de som blir över.