Ett lite nyttigare toastbröd än det man kan hitta i livsmedelsbutikerna. Receptet ger två limpor.
Flätat toastbröd
Ingredienser (2 portion)
600 g vetemjöl
2 msk honung
1 äggula
25 g jäst
3 dl mjölk
50 g smör
2 tsk salt
smör till formen
1 uppvispat ägg till pensling
Tillagning
Väg upp mjölet och blanda i äggula, salt, honung och smör i en degbunke.
Vispa mjölk och jäst och häll det i degbunken. Knåda den i 10 minuter med maskin.
Smöra 2 brödformar.
Dela degen i 6 delar. Rulla ut delarna till längder. Fläta 2 bröd av längderna och lägg i de smorda formarna.
Låt jäsa i 90 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bröden med det uppvispade ägget.
Spruta in vatten i ugnen med en blomspruta och sätt in bröden.
Grädda i 7-8 minuter och sänk därefter värmen till 200 grader. Grädda i 7-8 minuter och sänk värmen till 175 grader.
Ta ut bröden efter 35 minuter och stjälp ur dem ur formarna. Sätt in den på en plåt i 5 minuter till.
Låt svalna på galler.