En härligt saftig och mjuk chokladöverdragen kaka.
Fazers hemlighet
Ingredienser (40 portion)
200 g smör
4 dl socker
6 ägg
4 medelstora rivna kokta potatisar
300 g malen mandel
12 bittermandlar
rivet skal av 1 apelsin
Garnering
250 g mörk blockchoklad
2 msk neutral olja
50 g ljus eller vit choklad
1 msk neutral olja
Tillagning
Smöra och mjöla ett bakpapper lägg i en långpanna.
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggulorna en i taget under vispning.
Rör därefter ner den rivna potatisen, den malda mandeln och det rivna apelsinskalet.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
Bred ut allt i långpannan grädda i 175 grader 20-25 minuter.
Stjälp upp kakan och dra bort pappret. Låt den kallna.
Smält den mörka chokladen i micro eller vattenbad.
Bred den över kakan, låt den stelna lite.
Smält under tiden den ljusa chokladen.
Stänk den över den mörka, låt det stelna .
Skär sedan i fyrkanter.