Fazers hemlighet

En härligt saftig och mjuk chokladöverdragen kaka.

[ssba-buttons]

Ingredienser (40 portion)

200 g smör
4 dl socker
6 ägg
4 medelstora rivna kokta potatisar
300 g malen mandel
12 bittermandlar
rivet skal av 1 apelsin
Garnering
250 g mörk blockchoklad
2 msk neutral olja
50 g ljus eller vit choklad
1 msk neutral olja

Tillagning

Smöra och mjöla ett bakpapper lägg i en långpanna.

Rör smör och socker poröst.

Tillsätt äggulorna en i taget under vispning.

Rör därefter ner den rivna potatisen, den malda mandeln och det rivna apelsinskalet.

Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.

Bred ut allt i långpannan grädda i 175 grader 20-25 minuter.

Stjälp upp kakan och dra bort pappret. Låt den kallna.

Smält den mörka chokladen i micro eller vattenbad.

Bred den över kakan, låt den stelna lite.

Smält under tiden den ljusa chokladen.

Stänk den över den mörka, låt det stelna .

Skär sedan i fyrkanter.

Fler liknande recept