Enkla wienerbröd

Goda och lättbakade wienerbröd.

Ingredienser (40 portion)

Deg
½ pkt jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör
1 msk socker
6 dl vetemjöl special
Fyllning
75 g smör
2 msk socker
1 ½ tsk vaniljsocker
Till pensling
1 ägg
Glasyr
1 dl florsocker
några droppar kallt vatten

Tillagning

Rör ut jästen i lite av mjölken i en skål. Tillsätt resten av mjölken.

Blanda ner smöret skuret i bitar, socker och nästan allt vetemjöl.

Arbeta ihop allt till en deg, gärna med hushållsassistent eller elvispens degkrokar.

Ta upp degen och kavla ut den på ett mjölat bakbord till en fyrkant, ca 40x40 cm. Skär degen i 20 mindre bitar, ca 10x10 cm.

Fyllning: Rör smör, strösocker och vaniljsocker smidigt.

Fördela fyllningen mitt på varje fyrkant. Vik in hörnen och nyp ihop runt fyllningen. Lägg varje bulle i en form och ställ på en plåt.

Låt bullarna jäsa övertäckta ca 2 timmar på en rumsvarm och dragfri plats.

Värm ugnen till 250 grader.

Pensla bullarna med uppvispat ägg.

Grädda mitt i ugnen i 5-8 minuter.

Låt svalna på galler.

Glasyr: Blanda florsocker och vatten. Glasera wienerbröden med hjälp av en tesked. Låt glasyren stelna.

You May Also Like

1.Bittan Carlsson

Men när lägger man på sylten som bilden visar
2.Josefin

Fattar inte steg 6??
3.Bullen

men man kan ju byta ut vaniljkrämen(fyllningen) mot sylt om man vill förstår du väl!!
4.Filip

Jättebra recept kolla in min sida så ser man att typ all arecept är från denna sida fast jag har gjort bilder steg för steg: www.utlandskmat.wordpress.com


* = Obligatoriskt fält