En extra barnvänlig variant av pizzabullar. Pizzabullar är goda både nya och mikrovågsupptinade. Pizzabullar funkar även som picknickmat.
Man kan antingen använda tomatketchup till fyllningen eller denna snabba pizzasås.
En extra barnvänlig variant av pizzabullar. Pizzabullar är goda både nya och mikrovågsupptinade. Pizzabullar funkar även som picknickmat.
Man kan antingen använda tomatketchup till fyllningen eller denna snabba pizzasås.
Deg
50 g jäst
50 g smör
1 msk flytande honung
4 dl mjölk
1 tsk salt
10 dl vetemjöl
Utbakning
1 sats pizzasås eller tomatketchup
200 g rökt eller kokt skinka
2 dl riven ost
torkad oregano
Smula ner jästen i en degbunke.
Smält smör, tillsätt mjölk och värm till fingervarmt (37 grader).
Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Blanda i honung och salt.
Tillsätt mjöl och arbeta degen smidig.
Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta upp och arbeta degen en stund på mjölat bakbord.
Dela degen i två delar och kavla ut degen till två rektanglar i A3-storlek.
Bred på ett tunt lager pizzasås eller tomatketchup.
Fördela skinkan och osten över pizzan. Strö på torkad oregano.
Rulla försiktigt ihop från långsidan och skär 12 bitar av varje.
Placera varje bit i en bullform eller på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Pensla med ägg och strö över lite torkad oregano.
Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Låt svalna lite innan servering.