Enkla pain au chocolat

Ett franskt bakverk som är svårt att motstå. I sydvästra Frankrike och de franskspråkiga delarna av Kanada går den ibland under namnet chocolatine.

Ingredienser (8 portion)

250 g kall smördeg
100 g nutella
75 g mörk choklad
100 g mandelmassa
Rivet skal från en apelsin
1 ägg
florsocker

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar.

Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje bit.

Grovhacka chokladen och riv mandelmassa. Fördela choklad, mandelmassa och apelsinskal över smördegsrutorna.

Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla med uppvispat ägg.

Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, c:a 20 minuter.

Pudra på florsocker innan servering.

Fler liknande recept