
Underbart goda, lättbakade, frasiga men samtidigt sega biskvier. Går bra att frysa in och ta fram nån halvtimme inna servering om man får oväntat besök.
Underbart goda, lättbakade, frasiga men samtidigt sega biskvier. Går bra att frysa in och ta fram nån halvtimme inna servering om man får oväntat besök.
4 äggvitor
5 dl florsocker
200 g mald sötmandel
100 g blockchoklad till kanten
Fyllning
100 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakaopulver
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggvitorna med elvisp i 2 minuter.
Blanda ner florsockret lite i taget under vispning.
Vispa ½ min och vänd därefter ner mandeln.
Klicka ut på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen på 2:a falsen nerifrån i cirka 10 minuter.
Rör smör och socker till fyllningen, tillsätt äggulan och övriga ingredienser.
När kakorna svalnat bred på fyllning, dela på mitten och lägg ihop till halvmånar.
Doppa kanten i smält blockchoklad.