Underbart goda, lättbakade, frasiga men samtidigt sega biskvier. Går bra att frysa in och ta fram nån halvtimme inna servering om man får oväntat besök.
Enkla biskvier
Ingredienser (25 portion)
4 äggvitor
5 dl florsocker
200 g mald sötmandel
100 g blockchoklad till kanten
Fyllning
100 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakaopulver
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggvitorna med elvisp i 2 minuter.
Blanda ner florsockret lite i taget under vispning.
Vispa ½ min och vänd därefter ner mandeln.
Klicka ut på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen på 2:a falsen nerifrån i cirka 10 minuter.
Rör smör och socker till fyllningen, tillsätt äggulan och övriga ingredienser.
När kakorna svalnat bred på fyllning, dela på mitten och lägg ihop till halvmånar.
Doppa kanten i smält blockchoklad.