Enkelt fullkornsbröd

Man håller sig mätt längre på fullkornsbröd. Det är dessutom lätt att baka sitt eget fullkornsbröd. Och det blir gott.

Ingredienser (2 portion)

3 dl fil utan smaksättning
7 dl vatten
50 g jäst
1 tsk honung
2 dl linfrö
3 dl rostade solrosfrön
½-1 msk salt
7 dl fullkornsvetemjöl
7 dl grahamsmjöl

Tillagning

Smula ner jästen i en bunke.

Ljumma filen och vattnet fingervarmt och rör
ut jästen med.

Rör ner linfrön, solrosfrön, salt, fullkornsvetemjöl och grahamsmjöl. Degen ska vara rätt kladdig.

Fördela dege i 2 stycken smorda 1 ½-litersformar.

Låt jäsa i 45 minuter.

Sätt in formarna i kall ugn på ett galler i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 200 grader.

Grädda 1 timme, täck med aluminumfolie och grädda 30 minuter till.

Låt svalna på galler under bakduk.

Fler liknande recept