
Man håller sig mätt längre på fullkornsbröd. Det är dessutom lätt att baka sitt eget fullkornsbröd. Och det blir gott.
Man håller sig mätt längre på fullkornsbröd. Det är dessutom lätt att baka sitt eget fullkornsbröd. Och det blir gott.
3 dl fil utan smaksättning
7 dl vatten
50 g jäst
1 tsk honung
2 dl linfrö
3 dl rostade solrosfrön
½-1 msk salt
7 dl fullkornsvetemjöl
7 dl grahamsmjöl
Smula ner jästen i en bunke.
Ljumma filen och vattnet fingervarmt och rör
ut jästen med.
Rör ner linfrön, solrosfrön, salt, fullkornsvetemjöl och grahamsmjöl. Degen ska vara rätt kladdig.
Fördela dege i 2 stycken smorda 1 ½-litersformar.
Låt jäsa i 45 minuter.
Sätt in formarna i kall ugn på ett galler i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda 1 timme, täck med aluminumfolie och grädda 30 minuter till.
Låt svalna på galler under bakduk.