Enkel tiramisutårta

Snabbgjord men ändå läcker efterättstårta av tiramisutyp. Tiramisutårtan förbereds minst 4 timmar i förväg och ställs in i frysen. Ta ut en god stund innan servering så den mjuknar lite. Servera nybryggt kaffe till.

Ingredienser (10 portion)

Botten
1 gelatinblad
½ dl starkt hett kaffe
2 msk konjak
1 skiva färdig sockerkaksbotten
Fyllning
2 äggulor
1 dl socker
250 g mascarpone
2 ½ dl vispgrädde
Till garnering
2 tsk florsocker
2 tsk kakaopulver

Tillagning

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter.

Ta upp bladet och låt det smälta i det varma kaffet. Låt svalna och tillsätt konjaken.

Lägg tårtbottnen i en form med löstagbar kant (ungefär 24 cm i diameter). Skeda kaffeblandningen jämnt över bottnen.

Vispa äggulor, strösocker och mascarpone tills sockret löser sig.

Vispa grädden och vänd ner den. Bred ut fyllningen över bottnen.

Täck med folie och frys in. Ta ut tårtan 30-45 minuter före servering. Lossa och lägg upp den på fat medan den är fryst.

Blanda florsocker och kakaopulver och pudra över precis innan servering.

Fler liknande recept