Enkel smulpaj

Passa på att göra smulpaj när trädgårdsbären och skogsbären är mogna. Vinbär, hallon, björnbär, jordgubbar och blåbär är alla utmärkta i smulpaj. Blanda som du vill i just din smulpaj.

[ssba-buttons]

Ingredienser (6 portion)

6 dl blandade bär (t.ex. vinbär, hallon, björnbär, jordgubbar och blåbär).
1 msk maizenamjöl
2 msk strösocker
Smuldeg
100 g smör
100 g vetemjöl
100 g strösocker
100 g riven kokos
1 citron eller 2 lime
1 tsk malen kanel eller riven ingefära

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Tvätta och torka citron eller lime och finriv skalet.

Blanda kokos, sockret och mjölet i en bunke. Lägg ner citronskalet och tillsätt kanel eller ingefära.

Skär smöret i kuber och blanda med mjölblandningen med hjälp av händerna till en grynig massa med smulor.

Blanda strösocker med maizena. Lägg bären i en pajform och strö över sockerblandningen.

Lägg sedan smulorna ovanpå bären rikligt och ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter.

Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Fler liknande recept