Enkel plommonpaj

En god smulpaj med plommon och syltad ingefära. Syltad ingefära gör man antingen själv eller köper på burk.

Ingredienser (6 portion)

10-12 plommon
1 msk finhackad syltad ingefära
¾ dl socker
1 msk potatismjöl
100 g rumsvarmt smör
3 msk socker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj, halvera och avlägsna kärnorna ur plommonen.

Lägg plommonhalvorna med snittytan nedåt i en smord ugnssäker form.

Strö på finhackad syltad ingefära, socker och potatismjöl över plommonen.

Blanda socker, vetemjöl och havregryn och tillsätt smöret.

Arbeta ihop till en grynig massa och fördela den över plommonen.

Sätt in pajen i mitten av ugnen och grädda i c:a 20 minuter tills frukten är mjuk och smuldegen fått en gyllenbrun färg.

Servera plommonpajen med vaniljglass eller vaniljsås.

Fler liknande recept