
Ett enkelt recept på pepparkasdeg. Degen gör man kvällen innan man ska baka papparkakor. Glöm inte julmusiken när det blir dags för pepparkaksbaket.
Ett enkelt recept på pepparkasdeg. Degen gör man kvällen innan man ska baka papparkakor. Glöm inte julmusiken när det blir dags för pepparkaksbaket.
150 g smör
2 ½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 dl vatten
1 msk torkad och malen ingefära
1 msk torkad och malen kanel
½ msk torkad och malen nejlika
1 tsk kardemumma
½ tsk bikarbonat
7 ½ dl vetemjöl
Dag 1: Rör socker, sirap och smör smidigt.
Blanad mjöl och bikarbonat.
Tillsätt kryddor och vatten arbeta in mjölblandningen i omgångar till en homogen deg.
Låt degen vila i kylen över natten.
Dag 2: Sätt ugnen på 225 grader.
Baka ut pepparkakor med olika motiv och lägg på osmorda plåtar.
Grädda tills de får lagom med färg.
Låt svalna på galler. Förvara i lufttäta plåtburkar.
Tips! Har man få plåtar eller vill undvika disk ska man ställa ut plåtarna på altanen eller balkongen för att svalna snabbare.