En enkel gräddtårta med jordgubbsmak som man lätt svänger ihop på under en halvtimme. Sommarkänslan kanske infinner sig ännu snabbare.
Använd gärna vårt sockerlagsrecept.
En enkel gräddtårta med jordgubbsmak som man lätt svänger ihop på under en halvtimme. Sommarkänslan kanske infinner sig ännu snabbare.
Använd gärna vårt sockerlagsrecept.
1 färdig tårtbotten
1 dl vaniljkräm
4 dl grädde
½ dl jordgubbsylt
1 dl sockerlag
2 msk jordgubbssaft
färska jordgubbar
ev. choklad
Dela tårtbotten i tre lika stora delar.
Vispa grädden.
Blanda sockerlag och jordgubbssaft.
Börja med att pensla lite jordgubbssockerlag på nedre botten.
Stryk på jordgubbsylt och en klick grädde.
Lägg på mittenbotten och pensla även den med jordgubbssockerlag.
Blanda vaniljkrämen med 1 dl av den vispade grädden och stryk ut den slätt på tårtbotten.
Lägg på den sista botten som också penslas med sockerlag.
Stryk eller spritsa på resten av grädden så den täcker hela tårtan.
Dekorera med färska jordgubbar och kanske lite riven choklad.