Enkel och billig chokladpaj som görs på ingredienser man oftast har hemma. Servera gärna med vispad grädde och färska hallon.
Enkel chokladpaj
Ingredienser (8 portion)
Pajdeg
100 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 äggula
1 msk kallt vatten
Chokladfyllning
3 dl mjölk
3 msk maizenamjöl
1/2 dl strösocker
1/2 dl kakao
1 äggula
1 msk vaniljsocker
2 msk cointreau
1/2 dl vispgrädde
Tillagning
Blanda alla ingredienser till degen. Det gör man enklast med en matberedare.
Kavla ut degen tunt och tryck ut den i en pajform. Ställ formen kallt i minst en halvtimme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda pajskalet i 14-15 minuter. Låt svalna.
Blanda mjölk, maizenamjöl, strösocker, kakao och äggula i en kastrull, värm upp och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Låt den svalna lite.
Smaksätt med vaniljsocker och cointreau. Vispa grädden, vänd ner i chokladen. Fyll pajskalet med chokladen.