
Enkel och billig chokladpaj som görs på ingredienser man oftast har hemma. Servera gärna med vispad grädde och färska hallon.
Enkel och billig chokladpaj som görs på ingredienser man oftast har hemma. Servera gärna med vispad grädde och färska hallon.
Pajdeg
100 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 äggula
1 msk kallt vatten
Chokladfyllning
3 dl mjölk
3 msk maizenamjöl
1/2 dl strösocker
1/2 dl kakao
1 äggula
1 msk vaniljsocker
2 msk cointreau
1/2 dl vispgrädde
Blanda alla ingredienser till degen. Det gör man enklast med en matberedare.
Kavla ut degen tunt och tryck ut den i en pajform. Ställ formen kallt i minst en halvtimme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda pajskalet i 14-15 minuter. Låt svalna.
Blanda mjölk, maizenamjöl, strösocker, kakao och äggula i en kastrull, värm upp och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Låt den svalna lite.
Smaksätt med vaniljsocker och cointreau. Vispa grädden, vänd ner i chokladen. Fyll pajskalet med chokladen.