Éclairer

Inte det allra vackraste franska bakverket, men gillar man choklad (det gör 9 av 10 och den tionde ljuger) så är det en självklar hit.

Ingredienser (20 portion)

100 g vetemjöl
1 dl vatten
1 dl standardmjölk
3 g salt
5 g strösocker
100 g smör
150 g ägg
Ganache
80 g vispgrädde
25 g strösocker
25 g flytande honung
80 g Marabou mörk

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka upp vatten, mjölk, salt, socker och smör i en kastrull så att smöret smälter helt.

Vispa i mjöl och vispa kraftigt tills smeten släpper bottnen.

Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget.

Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.

Spritsa ut petits-chouxer på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter tills éclairer känns lätta och luftiga.

Låt dem svalna på galler.

Ganache: Finhacka chokladen och häll den i en mikrovågsbunke.

Häll grädde, honung och socker i en liten kastrull.

Koka upp och häll över chokladen.

Mixa med stavmixer till en homogen och elastisk ganache.

Spritsa ut ganachen på éclairerna och låt stelna.

Fler liknande recept