Inte det allra vackraste franska bakverket, men gillar man choklad (det gör 9 av 10 och den tionde ljuger) så är det en självklar hit.
Éclairer
Ingredienser (20 portion)
100 g vetemjöl
1 dl vatten
1 dl standardmjölk
3 g salt
5 g strösocker
100 g smör
150 g ägg
Ganache
80 g vispgrädde
25 g strösocker
25 g flytande honung
80 g Marabou mörk
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp vatten, mjölk, salt, socker och smör i en kastrull så att smöret smälter helt.
Vispa i mjöl och vispa kraftigt tills smeten släpper bottnen.
Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget.
Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
Spritsa ut petits-chouxer på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter tills éclairer känns lätta och luftiga.
Låt dem svalna på galler.
Ganache: Finhacka chokladen och häll den i en mikrovågsbunke.
Häll grädde, honung och socker i en liten kastrull.
Koka upp och häll över chokladen.
Mixa med stavmixer till en homogen och elastisk ganache.
Spritsa ut ganachen på éclairerna och låt stelna.