Visst kan man köpa färdig daim, men hemgjord dajm är underbart gott julgodis som man enkelt gör själv och imponerar på släkten med.
Dajm
Ingredienser (30 portion)
75 g smör
1 dl strösocker
2-3 tsk kakao
2 msk mörk sirap
2 msk grädde
¾ dl hackad sötmandel
150 g ljus blockchoklad
Tillagning
Lägg alla ingredienser, utom sötmandel och blockchoklad, i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka i 18-20 minuter. Tillsätt sötmandeln på slutet.
Häll upp på bakplåtspapper.
Låt stelna lite.
Markera 40 rutor och låt stelna helt.
Bryt eller skär rutorna.
Smält blockchokladen i mikro eller över vattenbad.
Doppa bitarna i den smälta chokladen.
Låt stelna lite och gör ett mönster med en gaffel.
Låt stelna helt och förvara svalt.