Daimtårta

En supergod tårta för alla daimälskare. Daimtårtan kan förberedas flera dagar i förväg för den som så önskar. En annan fördel med daimtårta är att den är glutenfri.

[ssba-buttons]

Ingredienser (10 portion)

Mandelbotten
3 äggvitor
150 g strösocker
150 g sötmandel
Glassfyllning
3 äggulor
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde
100 g Marabou-daim
1 tsk vaniljsocker

Tillagning

Mandelbotten: Sätt ugnen på 175 grader.

Skåla, skala och finmal mandeln.

Vispa äggvitorna styvt.

Tillsätt strösockret och vispa tillsammans tills styvt.

Vänd ner den finmalda mandeln.

Häll ner smeten i en smord springform.

Ställ in i ugnen c:a 25 minuter.

Låt bottnen kallna på galler.

Glassfyllning: Hacka daimen grovt.

Vispa äggulorna och sockret luftigt.

Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten tillsammans med daimen och vaniljsockret.

Häll glasssmeten på den kalla bottnen som fortfarande är i sin form och ställ in i frys i minst 4 timmar innan servering.

Ta fram glassen c:a 15 min innan den ska serveras så den tinar lite.

Fler liknande recept