En supergod tårta för alla daimälskare. Daimtårtan kan förberedas flera dagar i förväg för den som så önskar. En annan fördel med daimtårta är att den är glutenfri.
Daimtårta
Ingredienser (10 portion)
Mandelbotten
3 äggvitor
150 g strösocker
150 g sötmandel
Glassfyllning
3 äggulor
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde
100 g Marabou-daim
1 tsk vaniljsocker
Tillagning
Mandelbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
Skåla, skala och finmal mandeln.
Vispa äggvitorna styvt.
Tillsätt strösockret och vispa tillsammans tills styvt.
Vänd ner den finmalda mandeln.
Häll ner smeten i en smord springform.
Ställ in i ugnen c:a 25 minuter.
Låt bottnen kallna på galler.
Glassfyllning: Hacka daimen grovt.
Vispa äggulorna och sockret luftigt.
Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten tillsammans med daimen och vaniljsockret.
Häll glasssmeten på den kalla bottnen som fortfarande är i sin form och ställ in i frys i minst 4 timmar innan servering.
Ta fram glassen c:a 15 min innan den ska serveras så den tinar lite.