En härlig fryst cheesecake med daim. Gillas även av barn. Gillar man daim så har finns här många
daim-recept.
Daimcheesecake
Ingredienser (8 portion)
Botten
75 g smör
14 digestivekex
Fyllning
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl strösocker
125 g Philadelphiaost
3 äggvitor
3 pkt dubbeldaim
Tillagning
Botten: Smält smöret.
Kör digestivekexen i en matberedare.
Häll på smöret och kör ihop till en smulig massa.
Tryck ut massan i en springform.
Fyllning:Vispa grädden med vaniljsocker i en skål.
Vispa äggvitor till hårt skum i en annan skål.
Vispa ägggulor med socker i en stor skål och tillsätt Philadelphiaost.
Tillsätt de två första skålarna i den stora skålen. Rör ihop.
Krossa eller skär två av daimpaketen i småbitar och rör i smeten.
Häll i smeten över digestivebotten.
Ställ kakan i frysen minst 5 timmar.
Ta ut cheesecaken 15 minuter innan servering.
Hacka det sista daimpaketet och strö på.