Daimcheesecake

En härlig fryst cheesecake med daim. Gillas även av barn. Gillar man daim så har finns här många
daim-recept.

[ssba-buttons]

Ingredienser (8 portion)

Botten
75 g smör
14 digestivekex
Fyllning
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl strösocker
125 g Philadelphiaost
3 äggvitor
3 pkt dubbeldaim

Tillagning

Botten: Smält smöret.

Kör digestivekexen i en matberedare.

Häll på smöret och kör ihop till en smulig massa.

Tryck ut massan i en springform.

Fyllning:Vispa grädden med vaniljsocker i en skål.

Vispa äggvitor till hårt skum i en annan skål.

Vispa ägggulor med socker i en stor skål och tillsätt Philadelphiaost.

Tillsätt de två första skålarna i den stora skålen. Rör ihop.

Krossa eller skär två av daimpaketen i småbitar och rör i smeten.

Häll i smeten över digestivebotten.

Ställ kakan i frysen minst 5 timmar.

Ta ut cheesecaken 15 minuter innan servering.

Hacka det sista daimpaketet och strö på.

Fler liknande recept