
Snygg dessertkaka med massor av härlig citrussmak. Kan förberedas upp till två dagar i förväg. Servera citruskakan med vispad grädde.
Snygg dessertkaka med massor av härlig citrussmak. Kan förberedas upp till två dagar i förväg. Servera citruskakan med vispad grädde.
Botten
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula
Fyllning
3 ägg
2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
rivet skal och saft från 1 lime och ½ citron
Dekoration
1 halverad och skivad lime
1 msk florsocker
3 dl vispgrädde
Hacka samman vetemjöl, socker och smör.
Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i en form (23-24 cm i diameter). Låt vila i kylen minst 45 minuter.
Värm ugnen till 200 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt grädde, vetemjöl, vaniljsocker, lime- och citronsaft och skal. Häll i pajformen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt kallna.
Garnera med limeskivor och pudra på florsocker precis innan servering. Servera med vispad grädde.