Rulltårta är enkelt att göra. Om man som i detta fall fyller rulltårtan med smörkräm måste sockerkakan kallna först. Citronen ger kakan en frisk och god smak. Tårtan blir godast om den får stå några timmar innan man äter det. Förvara kallt.
Citronrulltårta
Ingredienser (25 portion)
3 ägg
1 ½ dl strösocker
¾ dl potatismjöl
½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Citronsmörkräm
150 g rumsvarmt smör
2 msk färskpressad citron
1 msk finrivet citronskal
2 ¼ dl florsocker
Tillagning
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl samt bakpulver och rör ner i smeten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, c:a 30x40 cm.
Grädda mitt i ugnen i c:a 5 minuter. Prova med en sticka så den är klar.
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper på ett galler. Dra bort det gamla bakplåtspapperet och låt kakan kallna under en långpanna.
Rör ihop krämen av alla ingredienserna. Bred den på sockerkakan och rulla ihop rulltårtan.