En god och snygg citronmarängpaj som blandar sött och surt på ett förföriskt sätt.
Citronmarängpaj
Ingredienser (8 portion)
Pajbotten
50 g smör, rumstempererat
15 Oat Bits-kex
Citronkräm
3 ägg
2 dl strösocker
4 msk vetemjöl
Rivet skal av 1 citron
knappt 1 dl pressad citronsaft
Maräng
5 äggvitor
1 dl socker
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Pajbotten: Smula sönder Oat Bits-kexen och blanda med smöret.
Tryck ut degen i en stor pajform (c:a 24 cm i diameter).
Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 12-15 minuter.
Citronkräm: Riv citronskalet och pressa ur saften (det behövs antagligen mer än en ctron för att få ihop tilräckligt med saft).
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vetemjöl, citronsaft och rivet skal.
Häll citronkrämen över det förgräddade pajskalet. Grädda i ytterligare 6-7 minuter.
Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner sockret och fortsätt vispa tills marängmassan är tjock och blank.
Klicka ut marängmassan över citronpajen
Grädda i ytterligare c:a 15 minuter tills marängtäcket fått lite färg.