En tårta man kan göra utan ugn och variera i det oändliga genom att välja bär som finns tillgängliga.
Citronfromagetårta
Ingredienser (8 portion)
12-15 digestivekex
50 g smör
400 g philadelphiaost
2 ägg
saft och rivet skal från 1 citron
2 gelatinblad
2 dl crème fraiche
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
frukt och bär till garnering
Tillagning
Smält smöret.
Krossa kexen och blanda med smöret.
Tryck ut blandningen i en springform. Ställ kallt.
Lägg gelatinbladen i blöt
Separera äggen i gulor och vitor.
Vispa gulorna med philadelphiaost, crème fraiche, strösocker, vaniljsocker och citronskal.
Vispa vitorna väl och vänd ner i smeten.
Värm citronsaften.
Krama ut vätskan ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsaften. Låt svalna något.
Rör ned blandningen i ostkrämen under vispning.
Häll blandningen ovanpå digestivebottnen och ställ kallt i några timmar.
Garnera med frukt och bär.