Citronfromagetårta

En tårta man kan göra utan ugn och variera i det oändliga genom att välja bär som finns tillgängliga.

[ssba-buttons]

Ingredienser (8 portion)

12-15 digestivekex
50 g smör
400 g philadelphiaost
2 ägg
saft och rivet skal från 1 citron
2 gelatinblad
2 dl crème fraiche
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
frukt och bär till garnering

Tillagning

Smält smöret.

Krossa kexen och blanda med smöret.

Tryck ut blandningen i en springform. Ställ kallt.

Lägg gelatinbladen i blöt

Separera äggen i gulor och vitor.

Vispa gulorna med philadelphiaost, crème fraiche, strösocker, vaniljsocker och citronskal.

Vispa vitorna väl och vänd ner i smeten.

Värm citronsaften.

Krama ut vätskan ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsaften. Låt svalna något.

Rör ned blandningen i ostkrämen under vispning.

Häll blandningen ovanpå digestivebottnen och ställ kallt i några timmar.

Garnera med frukt och bär.

Fler liknande recept