Citroncheesecake med hallon

Frisk somrig cheesecake med hallon. Kan sparas i kylen några dagar om det mot förmodan blir något över.

Ingredienser (8 portion)

150 g digestivekex
50 g smält smör
4 gelatinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron
Glasyr
1 gelatinblad
2 msk strösocker
4 msk kallt vatten
3 dl hallon

Tillagning

Krossa kexen fint.

Blanda kex och smält smör.

Tryck ut i en springform.

Lägg gelatinbladen i vatten c:a 5 minuter.

Separera äggen i gulor och vitor.

Blanda gulorna med ost, creme fraiche, strösocker, vaniljsocker och skalet från citronen till en slät smet.

Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.

Värm saften från citronen i en kastrull.

Ta bort den från värmen.

Krama ur gelatinbladen och låt de smälta i citronsaften. Låt svalna något.

Häll ner citrongelatinet i ostsmeten i en tunn stråle under omrörning.

Häll blandningen i formen och låt stå i kylen minst en timme.

Lägg gelatinbladet i vatten.

Koka upp vatten och strösocker.

Blanda gelatin och hallon. Låt svalna en stund.

Häll glasyren i formen.

Servera med extra hallon.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält