Frisk somrig cheesecake med hallon. Kan sparas i kylen några dagar om det mot förmodan blir något över.
Citroncheesecake med hallon
Ingredienser (8 portion)
150 g digestivekex
50 g smält smör
4 gelatinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron
Glasyr
1 gelatinblad
2 msk strösocker
4 msk kallt vatten
3 dl hallon
Tillagning
Krossa kexen fint.
Blanda kex och smält smör.
Tryck ut i en springform.
Lägg gelatinbladen i vatten c:a 5 minuter.
Separera äggen i gulor och vitor.
Blanda gulorna med ost, creme fraiche, strösocker, vaniljsocker och skalet från citronen till en slät smet.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
Värm saften från citronen i en kastrull.
Ta bort den från värmen.
Krama ur gelatinbladen och låt de smälta i citronsaften. Låt svalna något.
Häll ner citrongelatinet i ostsmeten i en tunn stråle under omrörning.
Häll blandningen i formen och låt stå i kylen minst en timme.
Lägg gelatinbladet i vatten.
Koka upp vatten och strösocker.
Blanda gelatin och hallon. Låt svalna en stund.
Häll glasyren i formen.
Servera med extra hallon.