Citronbullar

En roligt och gott kuvertbröd som passar bra till mat som behöver ett tillskott av citron.

[ssba-buttons]

Ingredienser (16 portion)

1 ½ dl kallt vatten
1 dl mjölk
15 g jäst
1 msk olivolja
½ dl färskpressad citron
1 msk honung
1 tsk finrivet citronskal
3 dl durumvetemjöl
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk salt
Garnering
1 ägg
½ dl mannagryn

Tillagning

Vispa kallt vatten, mjölk, jäst, olivolja, färskpressad citron, honung och finrivet citronskal.

Tillsätt mjölet och arbeta degen i maskin i c:a 5 minuter.

Låt jäsa i 2 timmar.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda.

Dela degen i 16 lika stora delar och forma dem till citronliknade bullar. Lägg på en smord plåt.

Låt jäsa 45 minuter under bakduk

Sätt ugnen på 225 grader.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mannagryn.

Sputa in vatten i ugnen med en blomsputa.

Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter tills de fått fin färg.

Låt svalna innan servering.

Fler liknande recept