Churros

Ett hemgjort godis som härstammar från Spanien, men som är populärt även i till exempel Mexiko, Frankrike och Portugal.

Ingredienser (6 portion)

2 ½ dl vatten
125 g smör i tärningar
1 krm salt
1 msk socker
2 dl vetemjöl
4 ägg
florsocker

Tillagning

Hetta upp vatten, smör, salt och socker i en kastrull under omrörning.

När det börjar koka tas kastrullen från värmen.

Vispa ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet.

Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i ungefär 30 sekunder tills det bildas en deg som släpper lätt från botten.

Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 5 min.

Tillsätt äggen, ett och ett, under omrörning tills degen blir blank och spritsbar.

Värm oljan i en kastrull till 180 grader. Fyll smeten i en spritspåse med 8 mm stjärntyll.

Spritsa ner 3-4 cm-rullar av smeten i oljan. Fritera tills churron fått fin brun färg. Ta upp och låt rinna av.

Strö över florsocker.

Fler liknande recept