
Ett hemgjort godis som härstammar från Spanien, men som är populärt även i till exempel Mexiko, Frankrike och Portugal.
Ett hemgjort godis som härstammar från Spanien, men som är populärt även i till exempel Mexiko, Frankrike och Portugal.
2 ½ dl vatten
125 g smör i tärningar
1 krm salt
1 msk socker
2 dl vetemjöl
4 ägg
florsocker
Hetta upp vatten, smör, salt och socker i en kastrull under omrörning.
När det börjar koka tas kastrullen från värmen.
Vispa ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet.
Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i ungefär 30 sekunder tills det bildas en deg som släpper lätt från botten.
Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 5 min.
Tillsätt äggen, ett och ett, under omrörning tills degen blir blank och spritsbar.
Värm oljan i en kastrull till 180 grader. Fyll smeten i en spritspåse med 8 mm stjärntyll.
Spritsa ner 3-4 cm-rullar av smeten i oljan. Fritera tills churron fått fin brun färg. Ta upp och låt rinna av.
Strö över florsocker.