
Kardemumma och choklad är två smaker som passar utmärkt ihop. Servera tryfflarna rumsvarma och helst samma dag som de gjorts.
Kardemumma och choklad är två smaker som passar utmärkt ihop. Servera tryfflarna rumsvarma och helst samma dag som de gjorts.
250 g mörk blockchoklad
1 ½ dl vispgrädde
1 msk smör
2 msk kardemumma
Överdrag
250 g blockchoklad
100 g kakao
Smält chokladen i vattenbad och blanda med vispgrädde, smör och kardemumma. Ställ kallt i 20-30 minuter tills smeten är halvstelnad.
Spitsa ut 20 kulor på en tallrik och ställ i frysen 5-10 minuter.
Smält blockchokladen i vattenbad.
Ta ut kulorna ur frysen och doppa dem i den smälta blockchokladen och ställ dem på ett fat bestrött med kakao.
Ställ i fatet i frysen ca 5 minuter.
Ta ut tryfflarna och rullar runt dem i kakaon. Servera rumsvarma.