Chokladtryfflar med kardemumma

Kardemumma och choklad är två smaker som passar utmärkt ihop. Servera tryfflarna rumsvarma och helst samma dag som de gjorts.

Ingredienser (20 portion)

250 g mörk blockchoklad
1 ½ dl vispgrädde
1 msk smör
2 msk kardemumma
Överdrag
250 g blockchoklad
100 g kakao

Tillagning

Smält chokladen i vattenbad och blanda med vispgrädde, smör och kardemumma. Ställ kallt i 20-30 minuter tills smeten är halvstelnad.

Spitsa ut 20 kulor på en tallrik och ställ i frysen 5-10 minuter.

Smält blockchokladen i vattenbad.

Ta ut kulorna ur frysen och doppa dem i den smälta blockchokladen och ställ dem på ett fat bestrött med kakao.

Ställ i fatet i frysen ca 5 minuter.

Ta ut tryfflarna och rullar runt dem i kakaon. Servera rumsvarma.

Fler liknande recept