Chokladtröst med vispad grädde

Choklad tröstar bra! En supersnabb favorit på fikabordet, efter sjuttonminuter i ugnen är den perfekt.

Piffa upp kladdkakan med lite pudrad kakao eller florsocker som man enkelt får på plats med hjälp av en tesil. Perfekt för den rätta cafékänslan.

[ssba-buttons]

Ingredienser (8 portion)

100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 krm salt
Till servering
florsocker
vispad grädde

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten.

Smält smör och choklad på låg värme i en kastrull.

Vispa ägg och socker lätt. Blanda samman vetemjöl och salt.

Rör ihop samtliga ingredienser till en jämn smet och bred ut i formen.

Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Sikta florsocker över kakan och servera med vispad grädde.

Fler liknande recept