Chokladtårta

En härlig och lättlagad chokladtårta. Blir ännu godare om den bakas en dag i förväg och får mogna i kylskåpet. Servera med vispad grädde och kaffe.

Ingredienser (8 portion)

200 g Marabou mörk choklad
120 g mörk blockchoklad
150 g osaltat smör
2 dl socker
5 hela ägg
¾ dl vetemjöl
florsocker att sikta över

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över ett vattenbad.

Klicka ner smöret efter hand och blanda.

Ta kastrullen av värmen. Rör ner sockret och låt svalna.

Smöra och bröa en springform med löstagbar kant.

Rör ner äggen i ett i säner i kastrullen och arbeta smeten kraftigt. Sikta sist ner mjölet, blanda och häll smeten i formen.

Grädda tårtan i nedre halvan av ugnen 25-30 minuter.

Låt tårtan svalna i formen. Förvara den i folie om den bakas en dag i förväg.

Sikta florsocker över när kakan kallnat.

Servera tårtan med vispad grädde.

Fler liknande recept