En kladdig chokladtårta/chokladkaka med mintsmak. Servera chokladtårtan med grädde och kaffe och eller ett sött vin.
Chokladtårta med After Eight
Ingredienser (12 portion)
250 g mörk choklad
250 g smör
6 ägg
2 ½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
Chokladglasyr
150 g smör
150 g mörk choklad
75 g honung
Garnering
12-14 bitar After Eight
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt i en skål.
Hacka chokladen och lägg med smöret i en bytta och smält över vattenbad. Rör om några gånger tills det smält ihop.
Vänd ner äggblandningen i chokladen.
Sikta över vetemjölet.
Smörj en form med löstagbar kant (c:a 24 cm i diameter) med lite smör och häll i smeten.
Grädda i c:a 30 minuter i nedre delen av ugnen (Kom ihåg att kakan ska vara kladdig och ej genomgräddad).
Låt kallna och ställ i kylen att stelna någon timme. Kan även frysas.
Chokladglasyr: Hacka chokladen och smält ihop med smöret över ett vattenbad.
Tillsätt honung och blanda med elvisp.
Bre över ett tjockt lager chokladkräm på tårtan när den svalnat.
Klä tårtan runt om men After Eight-bitar.
Servera chokladtårtan kall med lättvispad grädde.