
Enkel och god chokladsufflé som är utmärkt som dessert.
100 g mörk choklad
2 msk starkt bryggt
2 ägg
2 tsk vetemjöl
1 dl socker
smör
Till servering
vaniljglass
Sätt ugnen på 200°C.
Smörj ugnssäkra portionsformar.
Bryt chokladen i bitar och smält den i microvågsugn.
Ta chokladen från värmen och tillsätt kaffet.
Knäck äggen och separera gulor och vitor.
Rör ner gulorna, mjölet och hälften av sockret i den smälta chokladen.
Vispa vitorna och resten av sockret, lite i taget till fluffigt skum.
Vänd försiktigt ner marängsmeten i chokladen.
Fördela smeten i formarna, den bör inte fylla mer än ¾ av formarna.
Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Servera genast. Låt var och en göra hål i sin sufflé och lägga i en sked glass.