Chokladsufflé

Enkel och god chokladsufflé som är utmärkt som dessert.

Ingredienser (4 portion)

100 g mörk choklad
2 msk starkt bryggt
2 ägg
2 tsk vetemjöl
1 dl socker
smör
Till servering
vaniljglass

Tillagning

Sätt ugnen på 200°C.

Smörj ugnssäkra portionsformar.

Bryt chokladen i bitar och smält den i microvågsugn.

Ta chokladen från värmen och tillsätt kaffet.

Knäck äggen och separera gulor och vitor.

Rör ner gulorna, mjölet och hälften av sockret i den smälta chokladen.

Vispa vitorna och resten av sockret, lite i taget till fluffigt skum.

Vänd försiktigt ner marängsmeten i chokladen.

Fördela smeten i formarna, den bör inte fylla mer än ¾ av formarna.

Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.

Servera genast. Låt var och en göra hål i sin sufflé och lägga i en sked glass.

Fler liknande recept