Chokladmuffins

Stora bulliga USA-inspirerade chokladmuffins har gjort ett ostoppbart segertåg genom den svenska café-djungeln det senaste årtiondet. Godast att njuta tillsammans med en välgjord cappuccino eller caffelatte.

Receptet är beräknat för 12 stora muffins.

Vill man ha ett enklare recept på muffins så finns det enkla chokladmuffins eller varför inte de nyttigare blåbärsmuffins och gillar man daim är daimmuffins ett säkert kort.

[ssba-buttons]

Ingredienser (12 portion)

100 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 msk raps- eller matolja
4 dl vetemjöl special
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
150 g mörk choklad

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Rör ihop det mjuka smöret, strösocker, ägg, mjölk och olja.

Blanda ihop de torra ingredienserna och
rör ner i smeten, lite åt gången.

Hacka chokladen och blanda ner i hälften i smeten.

Klicka ut smeten i pappersformar som helst är dubbla eller har ställts i en muffinsplåt .

Strö på resten av chokladen.

Grädda i 20-25 minuter.

Låt svalna på galler.

Fler liknande recept